Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί


 

Δραστηριότητες

  Η Τερέζα Γιακουμάτου εργάζεται στη μέση εκπαίδευση ως φιλόλογος - επιμορφώτρια των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Είναι απόφοιτος του ιστορικού και αρχαιολογικού τμήματος του Καποδιστριακού και διπλωματούχος του διαπανεπιστημιακού προγράμματος "Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση".

 
Έχει συγγράψει τον τόμο Διαδίκτυο και διδασκαλία, σε συνεργασία με τη Σοφία Νικολαΐδου (Κέδρος, 2001). Το δεύτερό της βιβλίο Calendarium Interneticum κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκης το 2004. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα των τόμων «Οι ΤΠΕ στην ελληνική εκπαίδευση, Απολογισμός και προοπτικές» Θεσσαλονίκη, 2003,  «Διδάσκοντας με πάθος και έμπνευση», Πατάκης 2005 και "Τάξη και αταξία, οι νέοι φωνάζουν", Ακρίτας 2011.

  Κατόπιν προσκλήσεως των φιλολογικών συλλόγων Αχαΐας, Αιγίου, Λασιθίου, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Καβάλας, Σερρών και Πρέβεζας διοργάνωσε ημερίδες για την παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Εργάστηκε ως μέλος επιστημονικής επιτροπής σε πέντε πανελλαδικά συνέδρια της εκπαιδευτικής τεχνολογίας ενώ είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΕΤΠΕ).

  Είχε την τύχη να ανήκει στην πρώτη ομάδα επιμορφωτών της Οδύσσειας το σωτήριον έτος 1999-2000. Έκτοτε συνεχίζει τις επιμορφώσεις Β΄επιπέδου για 12 συναπτά έτη.

  Συμμετείχε για δύο χρόνια στην ομάδα ανάπτυξης της Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας και για δύο χρόνια υπηρέτησε ως προϊσταμένη του Γραφείου Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥΠΕΠΘ (κόμβος www.e-yliko.sch.gr).

  Κατά τη διάρκεια των ετών 2003-5 απασχολήθηκε ως συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος διασχολικών συνεργασιών «Άνοιξη της Ευρώπης», αναπτύσσοντας δικτυακό κόμβο για την υποστήριξη του προγράμματος.

  Το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Πολιτιστική κιβωτός" επιλέχθηκε ως κεντρική δραστηριότητα στην Άνοιξη της Ευρώπης 2004. Σχέδια μαθημάτων της έχουν συμπεριληφθεί στο επιμορφωτικό υλικό του Μείζονος προγράμματος επιμόρφωσης.

  Συμμετείχε επίσης με δύο πρότζεκτ στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού σχολικού δικτύου Netdays αποσπώντας ευρωπαϊκή διάκριση καθώς και στο πρόγραμμα EdutubePlus.

  Αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά περιοδικά για θέματα που αφορούν την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (10 δημοσιεύσεις). Ακόμη συμμετείχε στην ομάδα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών Πυλών. Δημοσιεύσεις της μπορείτε να δείτε και στην πύλη www.elearningeuropa.info

  Έχει λάβει μέρος με 15 εισηγήσεις σε πανελλήνια συνέδρια καθώς και σε 5 διεθνή, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για το e-learning το Μάιο του 2005 στις Βρυξέλλες.

  Συντηρεί ηλεκτρονικό κόμβο εκπαιδευτικού περιεχομένου, που αφορά στην επιμόρφωση των φιλολόγων στις νέες τεχνολογίες στη διεύθυνση www.netschoolbook.gr, ο οποίος το 2003 απέσπασε το βραβείο Mobius στην κατηγορία της εκπαίδευσης. Ο δικτυακός κόμβος της εκπροσώπησε την Ελλάδα στους τομείς Παιδείας και πολιτισμού στην 1η διεθνή συνδιάσκεψη για την Κοινωνία της Πληροφορίας στη Γενεύη.

  Το 2008 δημιουργεί το ιστολόγιο terracomputerata.sch.gr το οποίο βραβεύτηκε το 2012 με τη σφραγίδα καλής πρακτικής και μάθησης 2.0.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος διδακτικού έτους υπηρετεί ως υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων στη Δ΄Δ/νση Β/θμιας Αθηνών, όπου συντηρεί το δικτυακό τόπο "Πολιτιστικά".

Βίντεο βράβευσης

 

 

Παρουσίαση της TerraComputerata

Παρουσίαση της στην ευρωπαϊκή πύλη elearningeuropa


Βίντεο παρουσίασης βιβλίου "Διαδίκτυο και Διδασκαλία"

Απόσπασμα ομιλίας στο 4ο Πανελλήνιο συνέδριο της Σύρου

 

 

 


 

<----- Αρχική

 Παρουσίαση της στην ευρωπαϊκή πύλη elearningeuropa


CV Light  

 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com