Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

 

 

 

 

Τα βιβλία που συγκλόνισαν τον κόσμο

Θα μπορούσε κανείς από τα βιβλία που σημάδεψαν τον πολιτισμό και άλλαξαν τον κόσμο να διαλέξει δέκα με το σκεπτικό ότι συνοψίζουν την ανθρώπινη σοφία και να τα προτείνει ξανά στους αναγνώστες; Οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου Atlantic της Βρετανίας θεωρώντας ότι το ερώτημα αποτελεί πρώτης τάξεως εκδοτική πρόκληση, προχώρησαν σε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα: επέλεξαν το Κεφάλαιο του Μαρξ, το Κοράνι, τα Δικαιώματα του ανθρώπου του Τόμας Πέιν, την Καταγωγή των ειδών του Δαρβίνου, την Πολιτεία του Πλάτωνα, τη Βίβλο, τον Πλούτο των εθνών του Ανταμ Σμιθ, το Περί πολέμου του Κλάουζεβιτς, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Η ριζοσπαστική ιδέα βεβαίως δεν ήταν να εκδώσουν αυτά τα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν από πολλούς εκδότες αλλά να τα συστήσουν μέσα από άλλα βιβλία, που θα περιγράφουν, θα σχολιάζουν και θα εξιστορούν την περιπέτεια και την επίδραση των δέκα κλασικών αριστουργημάτων προσφέροντας τελικά μια συνολική εικόνα από την περιπέτεια του ίδιου του ανθρώπινου πνεύματος.

Εσείς ποια βιβλία θα περιλαμβάνατε σε αυτή τη λίστα; Μας ενδιαφέρει ακόμα να μας εμπιστευθείτε τίτλους βιβλίων που με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, σας άλλαξαν την κοσμοθεωρία σας...

Αναμένουμε τις καταθέσεις σας...let's blog together

  

Ελευθερώστε ένα βιβλίο!

Αγαπάτε τα βιβλία; διαβάσατε κάτι που σας άρεσε; χαρίστε ένα αντίτυπο του σε ένα άγνωστο. Η ιδέα προέρχεται από την κοινότητα bookcrossing.  Επειδή όμως η ελληνική λογοτεχνία δυσκολεύεται να ταξιδέψει εκτός των συνόρων είπαμε να βοηθήσουμε λίγο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ελευθερώσετε το βιβλίο είναι να το καταχωρήσετε στη διεύθυνση http://www.bookcrossing.com/home Εκεί θα σας δώσουν  ένα μοναδικό αύξοντα αριθμό για να του φτιάξετε μία επεξηγηματική ετικέτα. Οποιος βρίσκει το βιβλίο έχει την ηθική υποχρέωση είτε να ελευθερώσει το ίδιο μετά το διάβασμα του ή ένα άλλο στη θέση του. Ας κάνουμε την πατρίδα μας μία τεράστια βιβλιοθήκη. Εάν δείτε η εκπροσώπησή μας στον παγκόσμιο χάρτη δεν είναι αντάξια της παράδοσής μας...Λοιπόν ρίξτε μία ερευνητική ματιά στη βιβλιοθήκη σας... Κάποιο θα είναι έτοιμο για ταξίδι.

Δε λένε ότι ένα βιβλίο μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή; λοιπόν τι λέτε;

  

 


 

<----- Αρχική

Ψηφιακές βιβλιοθήκες

Bookcrossing

Ουμπέρτο Εκο:
Το μέλλον των βιβλίωνΟυμπέρτο Έκο: Η δύναμη των λέξεων

 

 

 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com