Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί


 

Πόσο πάει το διαδίκτυο;


Εστω ότι αποφασίσατε να ενταχθείτε στο παγκόσμιο χωριό. Κάτι ο κανακάρης κάτι ο περιπτεράς που προωθεί τις κάρτες προπληρωμένου χρόνου σας έπεισαν. Τώρα χρειάζεται να αποφασίσετε τι είδους σύνδεση θα αγοράσετε.

Θα πρέπει να απαντήσετε σε δύο ερωτήσεις για να επιλέξετε τη σωστή σύνδεση στο Ιντερνετ. Πρώτον, με τι ταχύτητα θέλετε να συνδέεστε και δεύτερον, για πόσο χρόνο επιθυμείτε να «σερφάρετε».
 

Ταχύτητα
Για μεγάλες ταχύτητες υπάρχει η σύνδεση ISDN (μέσο μηνιαίο κόστος 25
€) η οποία σας προσφέρει και διπλή γραμμή ώστε να μην παραπονιούνται οι φίλοι σας εάν ξεχαστείτε στο διαδίκτυο. Εχει αρχίσει και η διάθεση της σύνδεσης ADSL αλλά απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες και τσούζει!

Η απλή σύνδεση PSTN κοστίζει 16€ / μήνα.

Χρονοχρέωση
 Και στους δύο τύπους σύνδεσης (ISDN και PSTN) θα πρέπει να συνυπολογίσετε το κόστος των τηλεφωνικών τελών που εξαρτάται και από το χρόνο σύνδεσης (0,352 ευρώ ανά ώρα). Ο συνδρομητής πληρώνει το πάγιο στον ΟΤΕ, το πάγιο στην εταιρεία Ιντερνετ και το αντίτιμο για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Οι κάρτες προπληρωμένου χρόνου δημιουργήθηκαν στα πρότυπα της καρτοκινητής τηλεφωνίας για τους καταναλωτές που δεν επιθυμούν να επωμίζονται το κόστος μίας μηνιαίας συνδρομής σε παροχέα του ίντερνετ. Αξίζει να τις προτιμήσετε έναντι των συνδρομών μόνον εάν δεν ξεπεράσετε τις είκοσι ώρες σύνδεσης το μήνα αφού σε αυτή την περίπτωση η χρήση της γίνεται ασύμφορη.

Ραντεβού στο διαδίκτυο λοιπόν!

 

Φρέσκα - φρέσκα και λαχταριστά...


 

 

 

 


 

<----- Αρχική

 
Ολα όσα θέλατε να μάθετε για το διαδίκτυο και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε


Περισσότερες απορίες αναγνωστών

  terracomputerata AT gmail DOT com