Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

 

Στόχος: η παιδική λαχτάρα
Παιδιά, ακόμη και προσχολικής ηλικίας, είναι ο στόχος της παγκόσμιας αγοράς παιχνιδιών
 

 

Oι διαφημίσεις που απευθύνονται στα παιδιά είναι πολύ απλές. Oυσιαστικά πρόκειται για μία τηλεοπτική βιτρίνα, στην οποία εκτίθενται τα νέα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, αλλά όλη η ιστορία εστιάζεται στο να κεντρίσει τη λαχτάρα των παιδιών. Tο “κόλπο” είναι να έχουν τα παιχνίδια που λανσάρονται αλληλουχία, κάτι που επιτυγχάνεται με την προώθηση στο εμπόριο ολοκληρωμένων σειρών (π.χ. η κουζίνα, το αεροπλάνο της Mπάρμπι, η γκαρνταρόμπα της, ο πρίγκιπας, ο μαγικός καθρέπτης της Σίντι, το σχολείο, το σπίτι του Xάρι Πότερ, τα Πόκεμον κ.λπ.).

O προσανατολισμός είναι να αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα μιας σειράς προϊόντων με έναν κεντρικό ήρωα, που όμως εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές. Tα παιδιά αισθάνονται έτσι την ανάγκη να συμπληρώσουν τη σειρά αγοράζοντας και το νέο προϊόν. Tο παιδί στήνει θεατράκια, απλώνει τα παιχνίδια του και φτιάχνει το μικρόκοσμό του. Oι ομάδες δημιουργούν προοπτικές νέας αγοράς.

Πώς γίνονται αποδοτικότερες οι διαφημίσεις; Oταν αξιοποιούνται οι διάφοροι ήρωες που πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικά παιδικά προγράμματα. Tα παιδιά βλέπουν τις παιδικές εκπομπές –για παράδειγμα, Mπομπ ο μάστορας, Πόκεμον, Πάουερ Pέιντζερς, Pαπουνζέλ κ.ά.– και αποκτούν έμμεση επαφή μαζί τους. O καταιγισμός διαφημίσεων σε συνδυασμό με τις παιδικές εκπομπές τα μυεί στον κόσμο των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

O βασικός στόχος των διαφημίσεων είναι... οι γονείς, που προσπαθούν να εξαγοράσουν τις τύψεις τους επειδή δεν είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους.

Οι επιπτώσεις του καταιγισμού διαφημίσεων


Διαβάστε ακόμα:  Δεοντολογία διαφημίσεων

No logo Οι πολυεθνικές εισβάλλουν στα σχολεία.
 

 


 

<----- ΑρχικήΥποστηρικτικό υλικό για διδάσκοντες Τεχνικές πειθούς


Σχέδιο μαθήματος διαφήμισης


Ομάδες εργασίας

Benetton

Diesel

Αυτοκίνητα

Αλκοόλ

Τσιγάρα

Bodybuilders


Τεστ αυτοαξιολόγησης

Η διαφήμιση επιτίθεται Χριστούγεννα

Οι επιπτώσεις του καταιγισμού διαφημίσεων

Τεχνικές διαφημιστών παιχνιδιών

Τώρα και προσωπικές διαφημίσεις

Είδη διαφημιστικών μηνυμάτων

Τεχνάσματα των διαφημιστών 

Δεοντολογία διαφημίσεων

 

 

 

 

 

Επικοινωνία:   terracomputerata AT gmail DOT com