Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί


 

Ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο

EUN logoΤο European Network (EUN), είναι ένας οργανισμός που σκοπό έχει να υποστηρίξει τη διδασκαλία και την μάθηση στα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω των ΤΠΕ. Είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους οργανισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο, έχοντας επιτυχημένα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε τέσσερις περιοχές δράσης: καθοδήγηση, εξυπηρέτηση, συνεργατικότητα και ανάπτυξη.
Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996, όταν υπεγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ 20 περίπου χωρών. Τα μέλη του EUN έχουν αυξηθεί από τότε σε σχεδόν 30. Η αποστολή του είναι να αυξήσει τις ευκαιρίες εκμάθησης για τους νέους Ευρωπαίους μέσω της επικοινωνίας και ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα, από τους μαθητές μέχρι και τα Υπουργεία Παιδείας των χωρών μελών.

Ειδικότερα, οι στόχοι του είναι:

- Να χτίσει μια πλούσια, πολύγλωσση Ευρωπαϊκή Κοινότητα για την καινοτομία και τη συνεργασία στην εκπαιδευτική πολιτική και την πρακτική
- Να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή πύλη μεταξύ των εθνικών και περιφερειακών δικτύων εκπαίδευσης και των υπηρεσιών που προσφέρουν
- Να ενθαρρύνει την τεχνική καινοτομία, τη διαλειτουργικότητα και τα κοινά πρότυπα και
- Να δημιουργήσει μια ισχυρή και αποτελεσματική ευρωπαϊκή οργάνωση που παρέχει συνέργια και προστιθέμενη αξία σε έναν δικτυωμένο εκπαιδευτικό κόσμο.
Επιπλέον, είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με όρους ιδιωτικού δικαίου, στους χώρους των ICT, της διεθνούς συνεργασίας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας. Υπό αυτήν την έννοια, είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα και ελαστικά στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Συγχρόνως όμως το EUN έχει πολύ στενές σχέσεις α) με τα Υπουργεία Παιδείας και τις αντιπροσωπείες των μελών του, β) με ένα μεγάλο αριθμό των ευρωπαϊκών οργάνων, γ) με επιχειρήσεις του χώρου και κυρίως δ) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Α. e-schoolnet

Η εκπαιδευτική πύλη του ευρωπαϊκού σχολικού δικτύου. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δίνοντας έμφαση στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μπορείτε να ενημερωθείτε για προτεινόμενες δραστηριότητες καθώς και υπηρεσίες που σας προσφέρονται από το δικτυακό τόπο. Στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο παρουσιάζονται συγκεκριμένες δράσεις όπως:

1.Virtual School

Ενας δικτυακός τόπος που αναπτύσσεται από εκπαιδευτικούς για εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό λογισμικό για πρωτοβάθμια εκπαίδευση, projects σχολείων, appletsγια μαθηματικά.

2.myEUROPE

Πρόκειται για ένα δικτυακό project στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 2000 σχολεία. Υποστηρίζει τους καθηγητές στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν την ευρωπαϊκή συνείδηση των μαθητών τους.

3. eSchuola

To project eSchola δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να προβάλουν τις ιστοσελίδες τους, να αναπτύξουν συνεργασίες και να κερδίσουν βραβεία. Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές του διαγωνισμού ακολουθώντας το δεσμό showcase.

4.ENIS European network of innovative schools

Δίκτυο πρωτοποριακών σχολείων ως προς τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στη διδασκαλία και τη μάθηση.  


Β. School Managers centre

Μία πύλη ειδικά σχεδιασμένη για τους διευθυντές των σχολείων. Δημοσιεύσεις, επιμόρφωση στελεχών της εκπαίδευσης.


Γ. Zap

Μία πύλη που απευθύνεται σε μαθητές. Δραστηριότητες, ευχετήριες κάρτες, οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση.


 

<----- Αρχική

 


Ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο

Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Γενικά για την Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com