Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

 

Terra computerata

 

Ή στραβός είναι ο γιαλός...

 

Γράφει η Τερέζα Γιακουμάτου

_____________________  

 Είναι ώρα που παρακολουθώ το ξεδίπλωμα του ορίζοντα ενώ η αναιδής άμμος συσσωρεύεται στο πληκτρολόγιο μου. Θυμάμαι το δάσκαλό μου που μου είχε εμπιστευτεί το πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να απλώνεις τη ματιά σου στον ορίζοντα - να μη κολλάει η ματιά σου στον απέναντι τοίχο γιατί είναι αναπόφευκτο - θα κολλήσει και το μυαλό σου.

Η άμμος από την άλλη, διαρκώς ανανεώνει τις επεκτατικές της διαθέσεις με τη βοήθεια του ανέμου.  Το βασανιστικό ερώτημα: είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, επανέρχεται με τις επίμονες ριπές της άμμου. Διαβάζω τους τίτλους των άρθρων του 2004, όπου συνωστίζονται χάσματα,  πάτοι και ναυάγια, κολλήματα και επανεκκινήσεις.

Τι μένει τελικά; η σθεναρή αντίσταση στο καινούργιο, το φρέσκο όπως αποκαλύπτεται από την αδυναμία προσαρμογής του κλάδου μας στις απαιτήσεις της περιόδου. Ο ψηφιακός διαφωτισμός έμεινε στα χαρτιά, καμία αναγέννηση δεν τον ακολούθησε. Δικαιολογία μην ψάχνετε. Το πρόβλημα με την τεχνολογία μην το αναζητήσετε στην έλλειψη χρηματοδότησης. Αντιθέτως στην περίπτωσή της τα χρήματα δίνονται αφειδώς. Προκειμένου μάλιστα να έχουμε τη λεγόμενη "απορρόφηση" των κοινοτικών κονδυλίων τα μοιράζουμε απλόχερα ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα ή τη χρησιμότητά τους.

Τα χρήματα της πρώτης δόσης του προγράμματος επιμόρφωσης έγιναν βίντεο και παιχνιδομηχανές χάρη στο αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο. Η δεύτερη δόση -μετέωρη κάτι χρόνια - πάει μάλλον για ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που φοριέται πολύ τελευταία.

Οι πύλες της εκπαίδευσης είναι περισσότερες από τις αξιόλογες εκπαιδευτικές σελίδες  αλλά καθεμία ευαγγελίζεται τη μοναδικότητά της. Ο έλεγχος ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μετατέθηκε στις ελληνικές καλένδες.

Οι συνήθεις δυνάμεις της μιζέριας φρόντισαν να ενταχθούν στις παρασιτικές υπηρεσίες που αναπτύσσονται συνήθως γύρω στις αρχές διαχείρισης χρηματοδότησης. Η μαγική εξίσωση ικανών και αρπακτικών συνεχίζει να ισοπεδώνει μεμονωμένες προσπάθειες απογείωσης.

Αν καλοεξετάσει κανείς το εθνικό πρόγραμμα θα διαπιστώσει ένα απέραντο πλήθος "χαμένων ευκαιριών". Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τουλάχιστον η επίγνωση των προβλημάτων ή μήπως όλα έχουν εξαϋλωθεί  από τον καύσωνα του Ιουλίου και την όψιμη λατρεία του εθνικού συμβόλου.

Μια ζωή σαν "ανέτοιμοι από καιρό".

Αλλά προς τι η γκρίνια - έχουμε αγώνα αύριο!

 

 

 


 Διαθέτουμε και : Φρέσκα - φρέσκα και λαχταριστά


  Μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τις σελίδες του netschoolbook χωρίς φόβο, με πάθος και χωρίς πάθος.  Tα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων ανήκουν στους δημιουργούς τους, οι οποίοι - μεταξύ πολλών άλλων -διατηρούν και το δικαίωμα να αλλάξουν και απόψεις χωρίς να χρειαστεί να αποκηρύξουν τα γραφόμενά τους.
Αν θελήσετε να αναπαράγετε τα κείμενα, έντυπα, ηλεκτρονικά ή ψηφιακά σας
παρακαλούμε να  μας το γνωστοποιήσετε πριν. Δε μπορούμε να το απαγορεύσουμε 
(απαγόρευση = μέριμνα για κατασταλτικά μέτρα)απλά, η μη αναφορά στη πηγή, καθώς και η όποια αποσπασματική αντιγραφή δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για μας και δε θα τιμά ιδιαίτερα εσάς.


 

<----- Αρχική

  Αρθρα 2004

Περί ναυαγίων...

1/6/2004


Κολλημένη με το διαδίκτυο...

6/5/2004


Chondromalacia patellae

6/4/2004


Δυστυχώς επατώσαμεν

6/3/2004


θα κάνουμε reset?

6/2/2004


Mind the gap

6/1/2004

 

 


 

2002-3

 

Κανόνες καλής συμπεριφοράς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Σ. Νικολαΐδου

15/4/2002


10 παιδικά κλικ

Α΄μέρος

Σ. Νικολαΐδου

1/5/2002


Η Λερναία Υδρα χτυπάει στο διαδίκτυο

 

10/2/2003


Γυναίκες στο διαδίκτυο

 

20/3/2003


Οι βλαβερές συνέπειες των Η/Υ
 

26/6/03


Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

25/7/03


Η φιλολογία και το καταραμένο φίδι

1/9/03


Ευρωπαίος γίνεσαι, δε γεννιέσαι

20/10/03


 

To bit or not to bit?

16/11/03


 

Γράμμα από το μέτωπο

16/12/03

Σ.Ν.


Παλαιότερα άρθρα της terra computerata

 Έτη: 2001-3

 

terracomputerata AT gmail DOT com  Σχεδιασμός & συντήρηση  ιστοσελίδας Τερέζα Γιακουμάτου